Datorii – acesta este probabil un astfel de fenomen social care a apărut de la apariția relațiilor mărfă-bani pe Pământ. Cu toate acestea, dacă în perioada sistemului de sclavi și feudal, colectarea datoriilor a fost efectuată folosind forța fizică și o gaură de datorie, atunci legile actuale urmăresc o pedeapsă fizică pentru a încasa datoriile către creditor. Fiecare împrumutat, încheind un contract de împrumut, trebuie să înțeleagă că este prea devreme, dar datoriile vor trebui să a se intoarce. Fiecare împrumutat trebuie să fie conștient de propriile capacități financiare, întrucât restituirea datoriilor este rambursarea datoriei în detrimentul fondurilor proprii ale debitorului. Și aici funcționează înțelepciunea populară: „Ocupeți pe altcineva și, pentru un timp, îi oferiți pe voi și pentru totdeauna”. O, cât de reticent să dai doar bani câștigați din greu. Dar este necesar și rambursarea datoriilor, deoarece data următoare când se încheie un contract de împrumut, istoricul creditului va juca un rol: dacă dinamica rambursării împrumutului a fost pozitivă, atunci obținerea unui alt împrumut nu va fi problematică. Dacă împrumutul anterior a fost marcat de încasarea creanțelor de către creditor prin arbitraj, atunci nu trebuie să vă așteptați la o atitudine pozitivă din partea viitorilor creditori.
Aș dori, de asemenea, să spun despre încasarea datoriilor sau creanțele restante în sectorul de afaceri. Desigur, întreprinderile care au cooperat legal nu colectează datorii prin represalii fizice împotriva debitorilor sau familiilor acestora. Cu toate acestea, nimeni nu este în siguranță de astfel de cazuri. Merită să ne amintim o confruntare între diferite grupuri sau colectarea datoriilor de la debitori cu țevi metalice sau fier de călcat. Desigur, acestea sunt metode ilegale de colectare a datoriilor, la care se apelează elementele criminale ale societății.
Un proces mai civilizat de încasare a creanțelor sau a creanțelor restante este colectarea datoriilor prin instanțe.
Desigur, procesul este un proces pe termen lung, însă este destul de legal și, obținând dreptul de a încasa datorii de la debitor, creditorul nu pune în pericol libertatea și viața sa. Dacă există fapte specifice care indică prezența unor sume de creanță, instanța va lua în mod necesar o decizie în favoarea creditorului, iar încasarea va deveni cazul executorilor judecătorești.
Colectarea judiciară este următorul pas în activitatea biroului de avocatură, în cazul în care debitorul nu a plătit datoria în etapa lucrării de creanță. Recuperarea judiciară este eficientă pentru lucrul cu debitorii, pentru care facturile „care nu plătesc” reprezintă un stil de viață. Vor găsi orice scuză pentru a întârzia plata. Apelul la cabinetul de avocatura Leonid Karagheaur vă permite să primiți de la debitor nu numai suma datoriei, ci și suma pierderilor cauzate. Protecția competentă a creditorului în instanță, realizată de specialiștii biroului nostru, nu permite debitorului să întârzie cauza și să reducă cuantumul creanțelor împotriva sa.
Cabinetul de avocatura „Leonid Karagheaur” colectează de la debitorii evadatori în instanță atât valoarea datoriei principale, cât și penalitățile care compensează creditorii. După cum arată practica biroului nostru, această metodă este eficientă pentru a lucra cu debitori care au capacitatea financiară de a plăti datoriile, dar, în același timp, evadează plata.
Pentru a clarifica situația financiară a debitorilor, practicăm un audit legal al organizației debitoare, care include verificarea dacă debitorul are bunurile necesare pentru a achita datoria, activitatea tranzacțiilor, în cazul în care creditorul nu are astfel de informații despre debitor. De asemenea, este recomandabil să depuneți cererea de judecată atunci când, în etapa lucrării de creanță, debitorul a prezentat o cerere reconvențională rezonabilă organizației clientului, ceea ce exclude posibilitatea plății pre-proces voluntare. Pedeapsa judiciară este justificată în colaborarea cu organizațiile de stat și organele de stat. Mulți dintre ei își „plătesc” datoriile „în principiu” numai după intrarea în vigoare a hotărârii judecătorești.
Pentru o recuperare judiciară competentă, biroul nostru are specialiști care au cunoștințe despre procedura judiciară și despre specificul protecției judiciare din industria creditorului. De exemplu, industrii precum construcțiile, locuințele și serviciile comunale, transportul și colectarea în cadrul contractelor de stat au propriile lor caracteristici de recuperare judiciară. Pentru a recupera în instanță, specialiștii cabinetului de avocatură „Leonid Karagheaur” inițiază contestații în instanțe cu pretenții împotriva debitorilor. În etapa examinării cazului, specialiștii inițiază încheierea unor acorduri amiabile cu debitorul, ceea ce reduce semnificativ condițiile de plată a datoriei.
Datele de recuperare judiciară durează în medie de la 3 la 4 luni.
Procedura de soluționare a litigiilor:
elaborarea unei poziții juridice, pregătirea unei declarații de creanță și depunerea acesteia la o instanță;
controlul numirii cauzei;
Reprezentarea intereselor creditorului în instanță până la luarea unei hotărâri judecătorești;
negocieri pe cale amiabilă
obținerea unei hotărâri judecătorești sau a unui acord de soluționare aprobat
reprezentarea intereselor în curtea de apel (dacă este necesar);
etc