PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Biroul avocatului “Leonid Karagheaur” acorda asistenta legala in probleme legata de proprietatea intelectuala, adica creatii intelectuale, care sunt de doua categorii: dreptul de autor si drepturile industriale. 

Domeniul proprietatii intelectuale este unul dintre cele mai dinamice si se afla intr-o continua ascensiune. Dezvoltarea permanenta si necesarea protejarii acestui domeniu a devenit tot mai importanta. Inregistrarea dreptului de autor asupra creatiei personale aduce nu doar profit material, dar si satisfactie morala. Nu lasati sa profite cineva de munca Dumnevoastra, chiar daca nu stiti procedura de inregistrare si protejare a creatiei personale. Suntem gata oricind sa reprezentam clientii nostri in fata institutiilor competente, sa solutionam cererile de inregistrare a marcilor, brevetelor si desenelor industriale, dar si sa-i reprezentam in instantele judecatoresti competente sa sanctioneze incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala (prin mijloacele specifice: actiunea in concurenta neloiala, actiunea in contrafacere).

Servicii acordate:
  • Consultanta initiala in probleme de proprietate intelectuala. Aceasta etapa va include motivele pentru care trebuie inregistrata o marca, drepturile asupra unei marci inregistrate, determinarea tipurilor de marci care se pot inregistra explicatii generale asupra modalitatii de desfasurare a intregii proceduri.
  • Cerere de reinnoire – Cererea de reinnoire a unei marci poate fi reinnoita dupa fiecare termen de cate 10 ani, cu plata taxei prevazute de lege.
  • Inregistrare internationala – dupa inregistrarea marcii, o marca poate fi inregistrata la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale din Geneva pentru a fi protejata in una sau mai multe tari membre ale aranjamentului de la Madrid.