DREPT MARITIM SI FLUVIAL

Dreptul naval si maritim este o sfera relativ nou si inca putin cunoscuta printre avocatii Republicii Moldova.Totusi dezvoltarea acestei sfere este remarcata si simtita tot mai mult. De cele mai multe ori aparam si reprezentam interesele armatorilor maritimi, expeditorilor sau primitorilor marfii, transportatorilor de containere .

Suntem specializati in toate aspectele privind comertul maritim international, furnizand comunitatii maritime internationale o gama larga de servicii de consultanta juridica in Republica Moldova.

Biroul avocatului “Leonid Karagheaur” acorda consultanta juridica si reprezinta in fata instantelor de judecata din Republica Moldova operatorii de containere maritime in cazurile care privesc avarii ale marfurilor transportate in containere, in cazurile care privesc refuzul primitorilor de a prelua marfa sau de a achita costurile legate de transportul marfii precum si in cazurile care privesc respectarea drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire.

Cabinetul avocatului “Leonid Karagheaur”  reprezinta interesele creditorilor sau armatorilor navei in cazurile ce implica sechestrul executoriu al navei maritime, vanzarea navei precum si reprezentarea juridica in fata instantelor de judecata precum si a executorului judecatoresc insarcinat cu distributia pretului obtinut pe respectiva nava.Instructionarea, impreuna cu executorul judecatoresc desemnat a expertului evaluator al navei supuse procedurilor de executare silita.Determinarea, in cadrul procedurilor de distributie a pretului navei obtinut in cadrul vanzarii acesteia, a legii aplicabile in speta.

Cabinetul avocatului “Leonid Karagheaur” acorda consultanta juridica armatorilor, operatorilor si navlositorilor de nave maritime in vederea negocierii si incheierii contractelor de navlosire maritima de tip bare-boat, time-charter sau voyage charter.

Consultanta juridica in cadrul operatiunilor de finantare a armatorilor maritimi, vanzarea navelor maritime si fluviale.

Reprezentam interesele armatorilor sau in fata autoritatilor navale moldovenesti in cazurile de esuari ale navelor maritime in apele nationale maritime moldave. Acordam asistenta juridica necesara cu privire la invocarea dreptului la limitarea raspunderii proprietarilor de nave maritime. Asiguram reprezentarea juridica in fata instantelor de judecata sesizate cu privire la aplicarea Conventiei privind limitarea raspunderii proprietarilor de nave maritime.Instructionarea expertilor tehnici abilitati in vederea colectarii probelor, stabilirii circumstantelor de fapt precum si a modalitatilor de reglementare a cazurilor de esuari maritime.

Reprezentam comandantii de nave, armatorii navelor in fata autoritatilor navale din Republica Moldova precum si in fata oponentilor, in cazurile de coliziuni care au loc in apele nationale moldave.Asiguram consultanta juridica necesara in vederea invocarii dreptului la limitarea raspunderii proprietarilor de nave maritime precum si reprezentarea juridica necesara in fata instantelor de judecata competente.Numirea expertilor tehnici independenti in vederea colectarii probelor, interpretarii si valorificarii acestora in cele mai bune conditii.

Cazuri de accidentari ale persoanelor angajate la bordul navelor, stivatorilor sau persoanelor care viziteaza in mod accidental navele maritime.

Reprezentam armatorii de nave maritime, comandantii acestora in fata organelor jurisidictionale din Republica Moldova, precum si in fata instantelor de judecata.Asiguram prezenta interpretului de limba straina in cazurile in care se impune precum si prezenta expertilor tehnici independenti.Instructionarea expertilor tehnici,in deplin acord cu clientii, colectarea probelor si interpretarea acestora.

Consultanta juridica privind transportul fluvial, consultanta privind aplicabilitatea Regulamentului de navigatie pe Dunare, reprezentarea armatorilor si operatorilor fluviali precum si a primitorilor marfii in cadrul raporturilor litigioase rezultate din transportul marfurilor pe Dunare.