Accident în Republica Moldova – Aspecte legale

Astăzi toată lumea înțelege că o mașină nu este un lux, ci un mijloc de transport. Din păcate, înțelegând acest lucru, nu toată lumea acceptă conceptul de cultură pe drum. Din această cauză, sau chiar printr-un accident absurd, oamenii trebuie să apeleze la avocați pentru ajutor pentru a-și apăra drepturile și proprietățile.

În prezent, legea din Republica Moldova poate fi descrisă cu exactitate cu sintagma „omul la om este un lup”. În cazul încălcării regulilor rutiere sau a unui accident de circulație, șoferul nu ar trebui să se bazeze pe activitatea conștientă a sistemului de aplicare a legii sau pe sistemul judiciar. Cea mai corectă și practic justificată abordare pentru un automobilist va fi o stare de suspiciune critică. Desigur, în cazul unei coliziuni cu mașina unui oficial, nici asta, nici altceva nu vă vor ajuta, dar în alte cazuri aveți șansa să vă protejați drepturile cel puțin într-un fel. Cel mai important lucru într-o situație neprevăzută este să nu-ți pierzi cumpătul, să nu dai dovadă de încredere excesivă și, desigur, să deții cel puțin o bază legală.

Înțelegând gravitatea crizei sistemului juridic existent, mulți șoferi au ajuns la concluzia că este necesară utilizarea sistemelor de înregistrare video în mașinile lor. Un DVR este un set de una sau mai multe camere fixate într-o mașină și care fotografiază tot ceea ce se întâmplă în jurul / în interior, precum și un complex hardware-software pentru stocarea datelor pe un mediu de stocare. Pe lângă funcția principală – colectarea dovezilor cu privire la evenimentele care au loc pe șosea, DVR are și o funcție de descurajare pozitivă, nepermițând șoferului să încalce regulile în zadar. Înregistratoarele video, pe lângă imaginea în sine, înregistrează, de regulă, timpul, viteza, coordonatele geografice (datorită receptorului GPS, principiul căruia am descris anterior).

Mulți comunicatori mobili moderni au deja funcții de înregistrare video și GPS. Având un astfel de dispozitiv, fără cheltuieli suplimentare semnificative, puteți obține funcționalitatea DVR – cumpărați doar programul adecvat (de exemplu, MyDVR pentru dispozitivele Windows Mobile), un dispozitiv pentru fixarea comunicatorului la parbriz și un cablu de alimentare de la bricheta mașinii.

Valoarea DVR nu poate fi supraestimată pentru a înțelege natura accidentului.

Toate conform legii

Nu contează dacă sunteți un șofer cu experiență sau doar ați ajuns la volanul unei mașini, toată lumea are dreptul la asistență calificată. După ce au supraviețuit șocului unui accident, șoferii, chiar și cu experiență deosebită, se pot răni singuri, făcând pași erupții.

În cazul unui accident (sau a unei suspiciuni de) accident, nu este de acord niciodată să remediați problema la fața locului, chiar (mai ales) dacă provine de la poliția rutieră. Insistați întotdeauna să oficializați incidentul. Niciodată (cu excepția cazului în care prevede legea), nu părăsiți locul. Dacă nu aveți un înregistrator video, utilizați o cameră foto (încorporată și în orice dispozitiv mobil modern) pentru a repara poziția mașinilor și a altor articole. Înregistrați, de asemenea, datele de contact ale martorilor incidentului. Nu semnați niciodată documente fără să le citiți conținutul, chiar (mai ales) dacă acestea vă sunt furnizate de poliția rutieră. Dacă conținutul oricărui document nu corespunde realității – refuzați să îl semnați – acesta este dreptul dvs. legal. Dacă conținutul oricărui document nu vă este clar, nu vă bazați pe explicațiile poliției rutiere, acestea ar putea fi lipsite de scrupule – nu semnați un astfel de document.

Deci, vom lua în considerare toate aspectele acestei întrebări. Accidentul s-a întâmplat. Cel mai important lucru aici nu este să intri în panică, ci să rămâi calm. Un accident este o situație foarte frecventă și, oricât de neplăcut ar fi pentru tine, nu trebuie să se sperie. Dacă totul se face corect cu un cap rece, atunci șansele de a ieși din situație cresc foarte mult. Iată câteva sfaturi utile:

După un accident, asigurați-vă că totul este așa cum este. Cât mai curând posibil, faceți o poză cu tot, găsiți martori la incident, scrieți-vă telefoanele. Asigurați-vă că situația nu se schimbă înainte de sosirea unui ofițer de poliție rutieră.
Urmați cu atenție procesul de completare a documentelor de accident de către inspector. Indicați toate defectele și deteriorarea mașinii, adăugați că sunt posibile defecte ascunse.
Participați la proiectarea modelului de accident.
Completați corect formularul „Notificare de accident”.
Ulterior, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui avocat pentru a primi bani pentru prejudiciul primit. Va trebui să rezolvați probleme cu compania de asigurare, pentru care va trebui să îi furnizați următoarele documente:

certificat de accident de circulație
copie a procesului-verbal de contravenție administrativă
copia deciziei privind o infracțiune administrativă
aviz de accident de circulatie
În plus, compania de asigurare va verifica daunele aduse mașinii dvs., dar dumneavoastră


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'astra_change_next_prev_text' not found or invalid function name in /home/avocatlk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287